Bikkel project "Schilderen aan het Scheur" ontvangt de stimuleringsprijs Waterweg Cultuur Prijs 2021. 

 

PROJECT ‘SCHILDEREN AAN HET SCHEUR’ in het kader van 150 jaar Waterweg/Pas Halverwege

Locatie: op de Koning Willem Alexander Boulevard langs de Waterweg, vanaf het Douanehuisje richting Avonturis
Data: Zaterdagen 4 - 11 - 18 - 25 in juni 2022,

Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur

 

GRATIS internationaal kunst evenement in de buitenlucht.

Opgave deelname vanaf heden bij BIKKEL. T: 06-51150346. E: bikkelartist@outlook.com.

Vermeld uw naam, e-mail adres, 06 nummer, welke kunstdiscipline, welke zaterdagen in juni 2022.

 

VOOR WIE?
• Iedereen die wil tekenen/schilderen en zelfstandig kan werken.
• Andere kunstdisciplines zoals performers, dansers, fotograven, musici, etc. zijn uitgenodigd om een creatie uit te denken en notatie te maken. Kruisbestuivingen zou geweldig zijn.

 

WAT IS NODIG?
- U werkt zelfstandig aan het maken van een schilderij, tekening, gedicht, dans, of een performance, enz. aan het einde van de dag neemt u uw gemaakt werk weer mee naar huis.
- U neemt uw eigen materialen mee. Evenals een tafel om aan te werken en een stoel om op te zitten, indien nodig. En een eigen lunchpakket en eigen vuilniszak om uw afval weer mee te nemen naar huis. Een parasol is ook fijn indien het erg heet is die dag.
- Bij aankomst op zaterdag 4 juni 2022 even melden bij BIKKEL waar u van plan bent te gaan zitten. (aangeven op plattegrond bij Bikkel)
- U laat uw werkplek aan het einde van de werkdag rond 17.00 uur schoon achter.
- Deelnemers kunnen tot eind juni 2022 een foto van het gemaakte werk aanleveren bij Bikkel zodat er door een jury een selectie gemaakt kan worden voor een mogelijke expositie. Let op: de ingeleverde foto moet een hoge resolutie hebben, het gemaakte werk moet gemaakt zijn in 2022. Het werk moet zijn geïnspireerd op de locatie aan het Scheur. Vergeet niet je eigen naam in het fotobestand te vermelden. Evenals gebruikte materiaal en afmeting en de naam die je aan het werk wilt meegeven.

 

BIJZONDER
• Het bijzondere aan het Bikkel project ‘Schilderen aan Het Scheur’ is, dat alle Maassluissers, of mensen die in Maassluis hebben gewoond of gewerkt, en die iets met kunst en cultuur hebben, worden uitgenodigd om aan dit project mee te doen
• Bezoekers op de boulevard zullen langs de tekenaars/schilders wandelen en mogelijk een gesprek beginnen.
• Bijzonder is dat de gehele boulevard waarschijnlijk bezet zal worden door schilderende mensen die de scheepvaart of anders vast leggen op papier of doek.
• De mogelijkheid van een expositie zou kunnen zorgen voor een mooie afsluiting. Bij de opening zouden dan dichters, muzikanten en/of dansers hun gecreëerde gedichten en/of hun nieuwe muziek kunnen laten horen. Mogelijk kan er samenwerking tussen diverse kunstvormen performances plaats vinden.

https://youtu.be/Pkev88rczOU